Преместване на диван с хамали или сами?

Сред вашите мебели, които трябва да премествате в новия си дом, най-голям по обем е диванът. Уверете се, че процесът по пренасяне е подсигурен и ще протече гладко. Много хора имат лош опит с преместване на диван, но всъщност проблемите идват от липсата на подготовка и вземане на предпазни мерки.

Най-добрият вариант винаги си остава да наемете професионални хамали. Ако сте решили да се справите сами, то следващата статия ще ви даде основни насоки и съвети, как безопасно да преместите дивана от старото до новото място.

Първо е необходимо да направите няколко предварителни измервания. Важно е да вземете размерите на всички врати, асансьори, стълби и т.н през които ще преминете с диванът. Тази информация е важна, защото ще ви предпази от преминаване през места, през които просто е невъзможно и дивана не съвпада. За целта първо измерете височината на вратата от пода до върха на вратата.

След това измерете ширината. След това отворете вратата на максимум. Ако вратата не може да се отвори докрай - отново вземете мерки. Възможно е да се наложи да изкарате вратата от пантите. Вземете мерки и на стълбището, тук е важна отново и височината и широчината. Измерете и самия диван - височина, ширина, дължина.

Така ще може да прецените дали съвпада и преминава през стълбища, асансьори и врати. Ако диванът е голям и няма как да премине, няма да може да го вземете със себе си. Това рядко се случва, така че не мислете за този случай.

Защитете дивана с подходящ материал и специални опаковащи одеяла. Също е добре да махнете, ако можете, краката на дивана. Така ще може да премине през всякакви врати. Също е необходимо да имате на разположение поне 2 души за местенето и 1, който да ви упътва докато премествате дивана през по-трудните места.

С тези съвети и малко усилие ще успеете да преместите всеки диван до вашия нов дом. Колегите от Хамали.БГ също са писали интересна статия за преместване на диван. Прочетете я и нея за още допълнителни полезни съвети.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>